Povijest tvrtke

1994.

Orada trade – započinje sa uvozom, prodajom i distribucijom zamrznute ribe prema Horeca kanalu na tržištu Republike Hrvatske.

2005.

Obavljamo djelatnost pod tvrtkom Ribarstvo F. Naše prvo uzgajalište orade i brancina nastaje 2005. godine u uvali Veli Bok na otoku Cresu. Prvi u Hrvatskoj započinjemo s eksperimentalnim uzgojem bijele plemenite ribe na poluotvorenom moru u semi offshore kavezima velikih volumena, na dubini većoj od 50 metara što osigurava najvišu kvalitetu uzgojene ribe i najmanje ekološko zagađenje.

Uzgajalište odlikuju jake morske struje i iznimna čistoća mora zbog velike udaljenosti naselja i industrije. Pored tih prirodnih značajki, kvalitetu i zdravlje uzgojene ribe osigurava i mala gustoća nasada u uzgojnim bazenima te vrhunska ishrana. Početni kapacitet uzgajališta bio je tada 50 tona konzumne ribe godišnje.

2008.

Početni kapacitet s postojećih 50 tona povećava se na 550 tona konzumne ribe godišnje.

2013.

U studenom 2013. godine naši proizvodi se na tržištu pojavljuju pod robnom markom ROYAL ADRIATIC koji postaje naš brand za uzgojnu ribu.

2015.

Pripajanjem tvrtki Adria Fileti i Orada Trade naša djelatnost se širi na preradu ribe i ostalih morskih proizvoda kako u hrvatskoj tako i u susjednim državama.

Raspolažemo uzgajalištem u uvali Veli Bok, pogonom sortirnice i skladišnim kapacitetima u poslovnoj zoni Volnik na otoku Cresu, skladišnim prostorima u Rijeci, Matuljima, otoku Pagu te maloprodajnim mjestima na Riječkim tržnicama.

2017.

U 2017. godini otpočinje sa radom naš logističko distributivni centar s pogonom prerade u Industrijskoj zoni Kukuljanovo.

Novi objekt rasprostire se na 4.500 m2, gdje su smješteni skladišni prostori za zamrznutu i svježu ribu te moderno opremljen pogon prerade za sortiranje, preradu, zamrzavanje, mariniranje i pakiranje proizvoda ribarstva.

2018.

Širenjem proizvodnih kapaciteta uzgajališta godišnja proizvodnja uzgojne ribe – orade i brancina, povećana na više od 1500 tona.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti te anonimizirane statistike pristupa. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.